Zwemmen in Loosdrecht

Zwemmen in Loosdrecht

 

Het Loosdrechts Plassengebied is bij uitstek geschikt voor de watersport: zeilen, roeien, kanoën, waterskiën en snelle motorbootvaart is allemaal mogelijk. Aan de snelle motorbootvaart zijn, via het Besluit Motorboten, wel een aantal beperkingen opgelegd. In het plassengebied ligt een vijftal openbare recreatie-eilanden, met in totaal ca. 240 ligplaatsen. Aan de westkant van de plassen liggen nog afmeerplaatsen bestaande uit palen met gordingen. Voor gehandicapte watersporters is er het eiland Robinson Crusoë waar een prachtige aangepaste overnachtingaccommodatie staat, met een uitgebreide vloot van aangepaste schepen. Aan de zuidkant van de Vijfde Plas ligt het grote dagrecreatieterrein De Strook, bereikbaar vanaf de Nieuweweg en – uiteraard – vanaf het water.
Rondom de plassen liggen tal van watersportbedrijven: botenbouwers en -reparateurs, botenverhuurders, scheepsmakelaars, zeilmakerijen, rondvaarbedrijven, zeil- en waterskischolen enz. Ook ontbreekt natuurlijk de horeca en de verblijfsrecreatie niet.

Zoals de naam al zegt bestaan de Loosdrechtse Plassen uit verschillende plassen. Het belangrijkst is het grote aaneengesloten complex van (van noord naar zuid) de Eerste tot en met de Vijfde Plas. Deze plassen zijn enigszins van elkaar gescheiden door eilanden en rietkragen.
Gescheiden van deze plassen door de Nieuw Loosdrechtsedijk en de Herenweg/Breukeleveense Meentje ligt in de zuidoosthoek de Breukeleveense of Stille Plas Ten noorden van de Eerste Plas en daarmede verbonden via de smalle en eveneens lage Heulsloot, ligt de Vuntusplas. Ten westen van de Vuntus en de Eerste Plas liggen de Loenderveense Plas en de Waterleidingplas. De ten noorden van de Loenderveense Plas gelegen plas Het Wijde Blik. In de zuidwesthoek van het gebied liggen de Kievitsbuurten: twee grote legakkergebieden die van de plassen gescheiden zijn door de Kalverstraat, één van de belangrijkste vaarwegen in het gebied.

De stranden van het Plassenschap Loosdrecht bij De Strook en de eilanden Meent en Marcus Pos zijn uitstekend geschikt om te gaan zwemmen. De waterkwaliteit voldoet aan de normen zoals die gesteld zijn in de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (Whvbz).

 

WHAT’S THIS ALL ABOAT?

Varen met een van onze sloepen is altijd met kapitein. Dan kan ook echt iedereen genieten van elkaar tijdens het uitje of alert zijn tijdens een meeting. De vaart is altijd inclusief een kleine versnapering en 2 gekoelde non-alcoholische drankjes p/p. per vaart. Liever een wijntje of een biertje? En/of wilt je tijdens, voor of na de vaart een verzorgde lunch of een diner? Ook dat kan bij ons geregeld worden, vraag gerust naar de mogelijkheden. Wij denken graag met je mee om er zo een prachtige goed verzorgde vaart van te maken 

Geniet van het moment.

Contact

06 30 1991 22

info@kapiteinmetsloep.nl

Adres

Loosdrecht
Nederland

Reserveer hier je sloep met kapitein